Tip os
Det ser måske uskyldigt ud - men eksplosionen er kraftig og væskerne ætsende


Syrebombe eksploderer tæt på børnehave-børn

Politiet i Ikast ser med stor alvor på endnu en syrebombe-sag - denne gang fra Svaneparkens Børnehus, hvor børn og voksne var 50-75 meter fra en syrebombe, da den sprang
17. august 2012, 13.42

En flok børn fra Svaneparkens Børnehus var faretruende nær på en eksploderende syrebombe på børnehavens legeplads i denne uge.

Heldigvis kom ingen til skade, da syrebomben med dens indhold af kemikalier og sølvpapir sprang med et brag.

Til gengæld ser lokalpolitiet med store alvor på hændelsen, og er gået i gang med en efterforskning af sagen. I den forbindelse søger man vidner eller oplysninger, som kan føre til den eller de personer, der står bag syrebomben.

- Det er en meget alvorlig sag, fortæller politiassistent Erik Møller, der var ude fredag for at hente resterne af den sprænge syrebombe og snakke med personalet.

- Det er en direkte overtrædelse af straffeloven. Vi har studeret sagen og set videoklip på syrebomber, som sprænges. Det er absolut et farligt foretagende, og børn på en legeplads kan nemt komme til skade. Det er hjernedødt, at nogen kan finde på den slags, siger Erik Møller.

Hændelsen fandt sted onsdag eftermiddag ved  14.40-tiden. Om formiddagen havde man haft storoprydning på legepladsen, og personalet er sikker på, at den ikke var til stede her.

I mellemtiden må den være kastet ind. I hvert fald står børn og voksne 50-75 meter fra flasken med det farlige indhold, da den sprænger med et brag.

- Personalet får samlet børnene indenfor og får et overblik over situationen. Da ingen er kommet til skade vælger de at informere forældrene først. Og kontakter os efterfølgende, siger Erik Møller.

Det er tredje tilfælde med de farlige syrebomber her i Ikast-området.

Tilbage i 2010 kastede to drenge på 13 og 15 år en flaske med det farlige cocktail ind på legepladsen ved Østre Skoles SFO. En mandlig pædagogmedhjælper samlede flasken op. Den  sprang i luften og gav ham førstegrads-forbrændinger på benet.

I december 2010 fandt AOIB's reporter en ikke sprængt syrebombe i Østre Anlæg, og det førte til at bomberydderne fra Skive rykkede ud.

Og så skete det denne uge igen, hvor bomben var faretruende tæt på at kunne skade børn.

Mange - især unge - tager det åbenbart som en leg at blande en cocktail af bestemte væsker og sølvpapir i en flaske - og herefter lukke den. Ingredienserne skaber et stort overtryk og får flasken til at eksplodere. Det i sig selv er farligt, men væskerne er ætsende og bliver kastet rundt ved eksplosionen.

Har nogen set noget i tidsrummet omkring kl. 14-15 i onsdags eller ved man noget om sagen opfordres man til at kontakte lokalpolitiet i Ikast.


Ordet er dit