Tip os
Louise Espersen - årets vinder i Unge Sangere - var selv med som 14-årig i Mordet på Korsvejen


Mosekonger, mord og musik

KLOSTERLUND Musicalminderne blev luftet, da musik fra "Mosekongens datter", "Mordet på Korsvejen" og "Hvor vandene Skiller" blev genopført
11. juni 2012, 21.11

MUSICAL En friluftskoncert er ikke noget helt specielt en lørdag i juni. Men det er det, når al musik og tekster i koncerten er skabt af lokale kræfter.

- Vi har en lokal sangskat, som man ikke kan opleve ret mange andre steder i Danmark, sagde Steen Ancher, da han lørdag bød velkommen til musicalkoncert i den gamle gårdhave på Klosterlund Museum og Naturcenter.

Han er selv en af de, der sat ord på flere af de sange, der blev præsenteret ved koncerten, hvor der deltog ni mands orkester, 25 korsangere, syv solister og seks skuespillere, der præsenterede numrene.

Flere af komponisterne sad i orkesteret, og flere tekstforfattere var blandt de cirka 75 tilskuere, der trodsede regnvejr og kulde.

Koncertens 17 numre havde det til fælles, at de alle har indgået i en af de tre musicalforestillinger, lokale kræfter har sat op i 1996, 2006 og 2020.

- Det var en fantastisk oplevelse igen at høre de sange og musikstykker, vi alle har klare billeder af i vore minder. Vi har musik\'er og dvd\'er fra forestillingerne; men det er ikke det samme som at opleve det live med professionelt lydudstyr, siger en af bagmændene til koncerten, Hans Jørgen Hansen, som tilføjer:

- Jeg skal ikke skjule, at vi havde håbet på flere tilskuere. Men bare det, at vi medvirkende har været samlet igen, er fantastisk. Det styrker selvtilliden, når vi kan mærke, at vi her på dette sted med disse mennesker kan skabe kultur. Jeg er sikker på, at det her arrangement er et godt skridt på vej til et nyt kulturprojekt og en ny lokal musical på kanten af Bølling Sø, siger Hans Jørgen Hansen.

Louise Espersen fra Gjessø optrådte med en sang, som var med i forestillingen "Mordet på Korsvejen" i 2006. Dengang var hun 14 år. I forbindelse med auditionen til forestillingen betog hun folkene bag teaterforestillingen, så meget, at der blev skrevet en sang specielt til hende. Nu seks år senere gengav hun den med stor modenhed og en endnu flottere stemme.


Ordet er dit