Tip os
Direktør Niels Kirkegaard og grundlægger af AB-Inventech i Ikast, Arne Bech, glæder sig over at virksomheden er blevet godkendt af Fødevarestyrelsen til at udvikle og producere specialmaskiner til fødevareindustrien

Fødevaregodkendelse åbner nyt marked for lokal virksomhed

ERHVERV AB-Inventech i Ikast har landet sin første store ordre til fødevareindustrien. Med nye kompetencer og Fødevarestyrelsens godkendelse af virksomheden, forventer direktør Niels Kirkegaard sig meget af det nye markedsområde
05. juli 2012, 08.02

BEGEJSTRING Der er forsat grund til begejstring hos AB-Inventech, der leverer specialmaskiner og automatiseringsløsninger til mange forskellige brancher.

Ovenpå et forår i 2012 med en positiv ordretilgang har den midtjyske virksomhed med domicil i Ikast netop landet sin første større ordre på et helt nyt markedsområde.

- Vi er netop blevet godkendt af Fødevarestyrelsen til at producere maskiner til fødevareindustrien - og har allerede den første større ordre for Arla Foods i hus, siger direktør, Niels Kirkegaard, der forventer sig meget af de nye muligheder som godkendelsen åbner.

- At få godkendelsen i hus kræver viden og kompetencer i forhold til opbygning af maskiner, så de dels ikke forurener fødevarerne og dels kan rengøres optimalt i forhold til hygiejnekrav, siger han.

- Godkendelsen er således en blåstempling af vores ekspertise på dette felt. Over foråret har vi opkvalificeret vores kompetencer, så det er muligt at udvikle og producere specialmaskiner efter HACCP-principperne for optimal fødevaresikkerhed.

Behov for dansk leverandør

Ordren hos Arla Foods, der omfatter et særligt anlæg til Mejeriet i Troldhede, er udviklet i tæt samarbejde med kunden. Og selvom maskinen først skal installeres i løbet af efteråret, har det nye samarbejde allerede kastet forespørgsler af sig for AB-Inventech.

- Vi ser det som noget af et break, at vi er blevet godkendt og allerede har landet en ganske betydelig ordre hos en af de helt store spillere på markedet. Tilsyneladende er der et behov for lokale leverandører der er i stand til at levere specialmaskiner på et højt teknisk niveau til fødevareindustrien. Så vi har modtaget en række nye forespørgsler og har allerede potentielle projekter i pipeline, siger Niels Kirkegaard, der ikke er i tvivl om, at virksomhedens erfaring med at håndtere komplicerede opgaver for nogle af landets største industrivirksomheder, bl.a. indenfor vindmøllebranchen, giver AB-Inventech en fordel i forhold til også fødevareindustrien.

- Vi forventer helt klart, at vores opkvalificerede kompetencer og det nye marked som godkendelsen har åbnet, vil bidrage positivt til vores specialmaskinafdeling. Fødevareindustrien er et potentielt stort marked, som vi håber på at få rigtig godt fat i, siger han.


Ordet er dit