Tip os
Lørdag drev FCMs Rilwan Hassan gæk med mestrene fra FC Nordsjælland (
Foto: Jens Anton Nordestgaard)

FC Midtjylland sænkede mestrene

FCM imponerede lørdag aften, hvor FC Nordsjælland blev besejret med 3-1
21. juli 2012, 19.25

FC Midtjylland fik på bedst mulige vis revancheret sig for premiere-fadæsen mod FC København.
I Superligasæsonens anden spillerunde imponerede Ulvene på eget græs. Lørdag aften blev mestrene fra FC Nordsjælland sendt retur mod øst via en fuldt fortjent sejr på 3-1.
Aggressive ulve
Intet kunne indvendes med at de tre point blev hængende i det midtjyske. Hjemmeholdet FCM var topmotiveret, aggressivt og særdeles velorganiseret gennem hele matchen. Derimod så det ud til at guldglansen var gået af gæsterne fra Farum. Ikke meget lykkedes for FC Nordsjælland, der dog manglede hele fem profiler fra den normale startopstilling.
Vigtig scoring
Det var spillerne fra FC Midtjylland dog ligeglade med. Efter en jævn indledning, hvor de to mandskaber følte hinanden an på tænderne, kom værterne foran efter 13 minutter. Målet blev sat ind af en veloplagt Rilwan Hassan. 
Den lille nigerianer fulgte op på et skarpt indlæg fra Danny Olsen. FCN-keeper Jesper Hansen tabte den hårde tværbold, som Hassan hurtigt fik skovlet i nettet.
Problemer hos Nordsjælland
Efterfølgende fortsatte FC Midtjylland med at dominere, og særligt på midtbanen var hjemmeholdet toneangivende. Mestrene var FCN leverede overraskende mange boldtab, og nordsjællænderne havde forbavsende svært ved at få spillet til at flyde. Derfor var det også kun begrænset, hvor mange afslutninger, der blev sendt i retning mod FCMs målmand, Jonas Lössl.
Styr på sagerne
Langt bedre så det ud hos Ulvene. Der var styr på sagerne gennem hele første halvleg, og sejren kom endnu tættere på, da hollandske Tim Janssen øgede føringen. Igen var det tempofyldte aktioner, som gav FCN en lektion fra den midtjyske fodboldskole.
Izunna Ozechukwo sendte en flot, dyb bold ind i feltet. Bevægelige Rilwan Hassan nåede igen først på læderet, og han sendte et præcist indlæg ind i fødderne på den fremadstormende Janssen. Angriberen scorede sikkert sin anden sæsontræffer i to kampe.
Albæks afgørelse
I starten af anden halvleg overlod FCM klogt bolden til gæsterne. Mens hjemmeholdet satsede mere på kontra, var Nordsjælland tvunget til at få gang i kombinationerne - for at producere det nødvendige pres mod FC Midtjylland. Men planen nåede aldrig at nærme sig et godkendt succeskriterium.
I det 54. minut slukkede Mads Albæk håbet for mestrene. Okore og Adu kiksede foran FCN-feltet, og returbolden sparkede midtbanekaptajn Albæk snedigt i nettet fra 15 meter. 3-0 - og resten af kampen kunne Ulvene køligt spille sig udenom det skuffende mesterhold.
Sen reducering
FC Nordsjælland fastholdt deres spillemæssige koncept med mange afleveringer og teknisk fint spil - men effektiviteten manglede. Og når der endelig opstod farlige afslutninger, greb Jonas Lössl og FCM-defensiven sikkert ind.
Efter pausen fik værterne flere lovende kontrachancer, men det blev udeholdets veteran, Nicolai Stokholm, som i opgørets sidste sekund flugtede bolden i kassen til slutresultatet 3-1.
Dermed har Ulvene tre point for to kampe. Næste opgave er fredag den 27. juli, hvor sidste sæsons nummer fire, Horsens, tager imod på CASA Arena.


Ordet er dit