Tip os

112

Falske indsamlere i Brande og Ikast

Poltiet advarer mod østeuropæiske personer, der indsamler penge og underskrifter til fordel for "unge døve med handicap"
13. juli 2012, 08.48

Midt- og Vestjyllands Politi i Herning advarer borgerne mod en række falske indsamlere, der netop nu er aktive i lokalområdet, heriblandt i Ikast-Brande Kommune.
Ikke-godkendt indsamling
Det er en gruppe udenlandske personer, formentlig af østeuropæisk udseende, som går rundt med falske indsamlingsblanketter. Ifølge arket indsamler de penge og underskrifter til fordel for "unge døve med handicap". Men indsamlingen er ikke godkendt af de danske myndigheder.
Ind i kommunen
Gennem den seneste tid har "indsamlerne" huseret i Herning, og nu er de tilsyneladende kommet til Ikast og Brande.
Torsdag middag blev to personer af østeuropæisk afstamning set indsamle penge i Strøgcentret i Ikast, og i går klokken 15.58 forsøgte to unge piger at gentage fremgangsmåden på Storgade i Brande.
Udgiver sig for at være døve
De to piger beskrives som 20-25 år, almindelige af bygning og formentlig af rumænsk oprindelse. Den ene kvinde bar en stribet trøje, mens den anden var iført en mørk trøje.
- Kvinderne udgav sig for at være døve, mens de indsamlede penge og underskrifter. Vi sendte en patrulje til Brande, men kvinderne var væk, da betjentene nåede frem, siger Kristian Larsen, vicepolitikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.
Kontakt politiet
Politiet advarer borgerne om de østeuropæiske indsamlere:
- Vi har kendskab til deres indsamlinger i Herning over længere tid. Så vi opfordrer borgerne til at holde på pengene og ringe til politiet, hvis de bliver mødt af disse østeuropæiske indsamlere, siger Kristian Larsen.
Midt- og Vestjyllands Politi kan kontaktes på telefon 96 14 14 48.


Ordet er dit