Tip os

Ejstrupholm spejder efter danskernes brugte batterier

Ejstrupholm og omegn kan godt begynde at lade op til ”den store batteri-kampagne”, der kommer til torvet i Ejstrupholm lørdag den 21. september mellem kl. 12 og 15.
19. september 2013, 12.05

Det er de lokale KFUM-Spejdere fra Ejstrupholm Gruppe / Ådalens Afkom og European Recycling Platform, der er gået sammen om kampagnen, der skal få danskerne til at aflevere deres brugte batterier til genanvendelse.
 
 
Der er både penge og store miljøbesparelser på spil, når European Recycling Platform (ERP) og KFUM-spejderne fra Ejstrupholm Gruppe / Ådalens Afkom slår et slag for genbrug af danskernes batterier i den landsdækkende kampagne, der nu kommer til Ejstrupholm.
 
 Formålet med kampagnen er at øge den generelle viden om batteri genanvendelse og at få indsamlet gamle batterier.
 
 
 Hvert år forsvinder omkring 40 pct. af vores batterier - svarende til ca. 2.000 tons - uden om Danmarks ellers effektive indsamlingssystemer og genbrugskanaler. Batterierne ender så sammen med husholdningsaffaldet og ryger til forbrænding, hvorved store ressourcer går tabt.
 
 
Det er en skam, fordi der er god energi i brugte batterier. De indeholder mange materialer, der kan genbruges.
 
 Over 50 pct. af et batteri består af kostbare råstoffer som jern, mangan og tungmetaller. De kan omdannes til nye batterier eller efter omsmeltning indgå i produktion af f.eks. togskinner, stålvaske eller autoværn. Til glæde for både natur, miljø og økonomien.
 
 
 
Strøm af citroner
 
”Den store batteri-kampagne” er en landsdækkende kampagne, men den vil kunne opleves lokalt, når KFUM-Spejdere fra Ejstrupholm Gruppe /Ådalens Afkom på lørdag den 21. september indsamler brugte batterier på torvet i Ejstrupholm, ved springvandet og Jyske Bank. Arrangementet foregår mellem kl. 12 og 15.
 
 
Spejderne vil udføre sjove og lærerige aktiviteter med batterier og alternative strømkilder. F.eks. kan de vise, hvordan man kan oplade sin mobiltelefon ved hjælp af citroner.
 
 
Besøgende på KFUM-spejdernes stand kan desuden deltage i sjove vidensbaserede konkurrencer.
 
 


Ordet er dit